Bumeráng habanero!!!!!

Mi, bumerángosok, minél távolabb kerültünk az utolsó adástól, annál inkább erősödött az igény bennünk, hogy lássuk egymást, néha beszélgessünk és együnk, igyunk.

Jött az sms Bocsitól – mert leggyakrabban nála találkozunk – „gyere fel 5-re”. Válaszoltam is neki: „ 5-re ott vagyok.

Erre Bocsi: „Fél ötöt írtam, Te.”

Én visszaküldtem az első sms-ét, hogy szembesítsem a valósággal, hogy a „gyere fel 5-re” az nem 16,30, hanem „gyere fel 17 órára.” Ő tovább perlekedett sms-ben, hogy nincs ékezete és ne kekeckedjek. Akkor, hogy írtad a „fél ötöt…” kérdeztem én. „Iszonyú tortúra árán” válaszolta ő.

Aztán még néhány korholó sms-váltás után tisztázódott az a tény, hogy mikor is találkozunk.

Ilyen egyszerűen indult a buli.

Bocsi egy pohár borral a kezében, széles mosollyal fogadott és vázolta, hogy ki mindenki nem ér rá, így hát ketten maradtunk, ha csak nem hívjuk fel még Erdős Lacikát.

„Hívjuk fel!”- lelkesedtem, majd Lacika közölte, hogy hosszabb munkából tért haza, ne haragudjunk, de ő alszik.

„Te tudod!” – mondtuk neki – „Mindenki itt van, aki számít, aludj nyugodtan tovább, kiestél a pikszisből, ne gyere többé a közelünkbe!”

Ekkor jött Bocsi nagy kérdése: -„Na, mit együnk?”

Én tudtam, hogy baromira ért a gyorsan elkészíthető, izgalmas és kreatív, nem mindennapi kajákhoz, mégis amikor kimondta, hogy süssünk-e pizzát, inkább amellett voksoltam.  Azért döntöttem így, mert ő nem ám a mélyhűtőből előrángatott gyorsfagyasztott pizzára gondolt, hanem, hogy ő gyúrja a tésztát alapanyagokból. Elmondása szerint a receptet verbális cselek sorozatával szedte ki egy Magyarországon élő olasz szakács bátyjából.

„Nosza álljunk neki!” és Bocsi kevert, gyúrt, mindent kézzel csinált, nem ám géppel(!) és ekkor csöngettek.

Az ajtóban a megszeppent Erdős Lacika állt, komoly tiltásunk ellenére, és úgy tűnt, nem vette figyelembe fenyegetésünket. Nem is értettük, hogy ért ide ilyen hamar olyan messziről. Beszállt ő is, nyújtottuk, pörgettük a tésztát, aztán sütöttünk, díszítettünk és jött a nagy kérdés:

„Kértek rá habanerót?”

Oly sok ismerősünk közül, csak a Bocsinál találhatók olyan dolgok, amire nem merjük azt mondani, hogy még sose láttunk olyat, meg hogy nem kérünk.

„Persze, naná!” – mondtuk szinte egyszerre Lacikával, mit sem sejtve, hogy ez körülbelül a világ második legerősebb paprikája.

Még egyet koccintottunk, aztán elkezdtük enni a pizzát, dúsan feltétezett habaneróval, Bocsi fürkésző tekintete kíséretében.

Aztán jött a hatás: a nyelvem a kétszeresére nőtt, a Lacika ekkor már néma volt, szerintem szájzárat kapott. A könnyektől nem látva, a villával átszúrtam a mandulámat, a mosogatóban vakartuk a nyelvünket és az sem vigasztalt, mikor Bocsi elmesélte, hogy míg a magyar cseresznyepaprika néhány ezres Scoville-egységet, addig a habanero ugyanebből fél milliót tartalmaz.

Egy fertály óra öblítés után házi muzsikálásba kezdtünk. Én gitáron, Bocsi basszusgitáron, Lacika pedig az okostelefonján talált egy billentyűs applikációt, így ő lett a zenekar zongoristája. Persze minden ki lett hangosítva, úgy szóltunk, mint a perecesi tűzoltók.

Ahogy közben iszogattunk egyre alternatívabb lett a zene s miután egy órán keresztül játszottuk Prince-től a Purple rain-t és már nagyon bátrak voltunk, valaki – már nem tudom ki – előállt azzal, hogy együnk natúrban habanerót. Mármint, hogy harapjunk bele!

Kissé bizonytalan lelkesedés mellett, mert szégyelltük volna, ha tovább tétovázunk, egyöntetűen vállaltuk a megmérettetést.

Aztán jött a hezitálás, hogy ki kezdje, mert hát ugye tartottunk attól, hogy az első habanero-harapó után a másik kettő kihátrál a buliból, minthogy azt ilyen esetekben szoktuk a Bocsival. Mégis megtörtént a dolog, aztán hajnalig szaladgáltunk a kertben, havat ettünk a kornyadozó leanderről, később a földről is, meg a kültéri lámpákról és valahogy elájultunk.

Másnap reggel, amikor felocsúdtunk, Bocsi kérdezte, hogy viszek-e haza belőle, mert maradt még két habanero. Miért ne, gondoltam, van egy csomó hülye haverom, akivel ezt a tortúrát én is el tudom játszani.

Otthon nagy király voltam, hiszen hazavittem a pizza titkos receptjét, a habanero erejét és ekkor született meg az elhatározás, hogy termesszünk habanerót!

Rutinosan már csak gumikesztyűvel nyúltam a szétszedett paprikához, magokat fogtam belőle, aztán jött a nyári tavasz, elültettük és az elsők között csírázott ki.

Bocsinak ígértem palántát, meg is kapja, mert megérdemli. Ha bejön a termés, minden bumerángost ellátok vele.

 

 

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Kamionos Qtya says:

    Hello Vogci.

    Én is jót nevettem a sztorin. Örülök, hogy valamilyen formában, most speciel a blog formájában hallok felőletek.

    Eszembe jutott a sztori kapcsán az a nap, mikor egy barátomnál jártam Villányban, aki a Bocknál dolgozik.
    Mivel szeretjük az erőset, mondhatjuk ez közös bennünk.
    Egyik nap meséli, hogy a kollégáival, neten rendeltek erős szószt, ha legközelebb lent járok megmutatja és megkóstolhatom.
    Eljött a nap, s hozták a szószt. Mesélte az erősségét, de nem gondoltam, hogy ennyire az.
    Gumikesztyűben hozták…
    Egy kenyér darabon kóstoltam, majd kb. fél – háromnegyed órán át könnyeztem, fújtam az orrom és ittam, ami csak elém került.
    Egy üveg rosé-t még nem ittak meg olyan gyorsan, mint én akkor.
    A szósz erőssége 1 millió Scoville volt…

  2. Alinka says:

    Imádom, hogy olvashatok Tőled Vogci.

  3. VOGABLOGA says: (előzmény @Omegás)

    Ez a mondás abból az időből származik, amikor Perecesen még csak tűzoltók laktak. 🙂

  4. Katka says:

    Na! Mi lesz már? Mikor jön a következő bejegyzés? 🙂

  5. Omegás says:

    Nagyon tetszik a blog, alighanem rendszeres olvasója leszek.
    (ui.: Perecesen nem tűzoltó-, hanem bányászzenekar van)

  6. Debristván says:

    Örülök, hogy idetaláltam . Nagyon hiányoznak ezek a Voga-sztorik a mindennapjaimból. Remélem, lesz még alkalmunk rengeteghez. Hajrá, Voga Tanár Úr! 🙂

  7. VOGABLOGA says: (előzmény @zoli81)

    Hát te nagyon szeretetreméltó vagy Zoli! Én is ösztönösen nagyon megkedveltelek, nem is értem az okát.

  8. VOGABLOGA says: (előzmény @buszista)

    Ne haragudj, de szalonképes, az nincs. 🙂

  9. Oké Arthur, ezzel egy baj van, hogy a történetek résztvevői még élnek, viszont sebesen romlik az állapotuk, így a dolog előbb-utóbb aktuális lesz. 🙂

  10. VOGABLOGA says: (előzmény @LóDoki)

    Naná, hogy megvan és szerintem nem is volt időm eléggé megköszönni abban a helyzetben és abban az állapotban. 🙂 De most köszönöm LóDoki!

  11. Kecsubá says:

    Összenyál a fut a számban. Jó étvágym lett. Egészségetekre.

  12. arthur877 says:

    Lehetnek szalonképtelenek is a történetek, itt nem lehet cenzúrázni, ez egy blog… 😀
    Azt is megírhatnád, hogy mit csinálsz közel egy éve?
    Lett valami állásod, vagy vegetálsz…?

  13. Angyalpor says:

    Az első Blog, amit elkezdek követni…
    Kell egy kis bumerángos hangulat, hisz az éteres visszatérés csak csúszik…
    Sok sikert és követőt a bloghoz!
    (…attól nem félek, hogy téma híján fenyegetné a megdöglendés veszélye…)
    üdv
    a.

  14. buszista says:

    Megrögzött olvasód leszek (vagyok)!
    Szeretnék olvasni olyan történeteket is, amik vogavadász turnékon fordult elő, de adásba nem kerülhetett.
    Természetesen szalonképes formában.

  15. zoli81 says:

    Hello Voga! Egyáltalán nem vagyok blogolvasó, de amikor rátaláltam a tiédre rögtön elolvastam. (korábbi Bumeráng rajongó lévén, és mert szerintem te voltál a legviccesebb a műsorban). Hát rég röhögtem ilyet egy storyn. 😀 Én tuti olvasó vagyok! Éljen a Voga és a bloga!

  16. R19-es Jozsi says:

    Na ezt sikerült duplán elküldenem 🙂

  17. R19-es Jozsi says:

    Kedves Vogci!

    Tetszik az írásod, magam elé tudom képzelni a szitut!
    Remélem gyakran fogsz jelentkezni újabbakkal.
    Ezen a felületen talán megtudunk többet is Rólatok, hogy lesz-e még visszatérés, mert ez a “kivéreztetés” már nagyon hosszúra nyúlik 🙁

  18. R19-es Jozsi says:

    Kedves Vogci!
    Nagyon örülök, hogy ezen a felületen talán frissebb infókat fogunk megtudni Rólatok, mert nagyon hiányoztok. Ez a “kivéreztetés” már nagyon hosszú, jó lenne valami konkrétum!!!
    Tetszik az írásod, magam elé tudom képzelni a szitut.
    Várom a következőt.

  19. Stefi says:

    Drága Voga! Annyira életszerűen írtál, hogy szinte égette a számat a habaneró! Remélem még sok ilyen élménybeszámolót tartasz nekünk! De a legjobban annak örülnék, ha már élőben nyomnátok. Arról nem is számoltál be, hogy maga a pizza milyen lett!

  20. Educho says:

    Jó újra hallani rólatok 🙂
    még-még-még…

  21. Kedves Aspius!
    ki a fene kért meg, hogy elmeséljed nekünk miért nem hallgattad soha a bumerángot, és hogy milyen a Kossuth rádió???
    Minek regisztráltál ide, és minek olvasod, de leginkább minek írogatsz akkor ide???
    Pápá!

  22. Aspius says:

    Nagyon ritkán hallottam ezt a műsort.
    Ha valahol meghallottam a Bochkor hangját máshova tekertem vagy menekültem.
    Színvonaltalan agyhiányos szófosás. Szerencsére csak volt.
    Sajnos már a Kossuth is hallgathatatlan, de ez már egy más téma.

  23. arthur877 says:

    Üdv Vogci!

    Most már csak a Főninek kellene valami hasonló megoldást találnia a kapcsolattartásra, na meg persze venni egy kurva rádiót és teljes lehetne az örömöm!
    Ez szokás szerint egy jól sikerült story, tetszik!

  24. gabek says:

    Imádlak drága Tanárúr! Még ilyen cikkeket , még!!!

  25. LóDoki says:

    Vogaaa! Nagyon hiányoztok! Kénytelen vagyok a Banitával beérni a MFM-en! Szentgáli éjszaka? 🙂 Megvan még a bicska, amit adtam?

  26. Acrab says:

    Üdv azinternyeten Haragatya! 🙂
    Rendesen felcsigáztad az ízlelő bimbóimat, ha szépen kérem letudnád írni nekünk a pizza receptjét? 🙂 Vacak egy sütőnk van, de szívesen kipróbálnám a tutit – természetesen csak habanero mentesen.

  27. Andreas says:

    Szia,Vogakirály!
    Jó hallani ismét rólatok.Mint Bumeráng és erőspaprikafüggő,mindenképp szeretnék kérni a reménybeli termésből,ha megoldható.Vielen Dank!

  28. ntamaska69 says:

    Bírom a kiképzést nekem is kell haba.. micsoda nem lehet az olyan erős…. Ja és nehogymán ne szóljak hozzá…d

  29. szandreka says:

    Na, nehogymá’ hozzászólás nélkül teljen a napod!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!